top of page

שאלות ותשובות

שאלות הן חלק חשוב ובלתי נפרד מאירועים שונים במסגרת האישית והמשפחתית, אם זה בהליך הגישור ועוד הרבה לפניו, אם בעשיית צוואה או יפוי כח מתמשך. ריכזתי כאן את השאלות הנפוצות במספר תחומים. יש לכם שאלה שלא נשאלו?
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם עם מענה מלא

  • אני ואשתי החלטנו להתגרש, מה את ממליצה לנו לעשות?
    תתחילו הליך גישור כמה שיותר מוקדם. רצוי שהמגשרת תהיה עורכת דין מתחום דיני המשפחה. מגשרת בעלת ניסיון וידע בתחום דיני המשפחה תוכל ללוות את בני הזוג כך שיוכלו להגיע להסכמות שיערכו ויעוגנו על ידי המגשרת בהסכם גירושין. לאחר מכן המגשרת תאשר את ההסכם יחד עם בני הזוג בבית המשפט לענייני משפחה או בבית דין רבני. חשוב מאוד להיעזר בשרותי מגשרת עם ניסיון רב והמתמחה בתחום המשפחה.
  • האם אפשר להתגרש גם מבלי להגיש תביעות לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני?
    כן. לאחר סיום הליך הגישור שכאמור אינו מצריך הגשת תביעות כלל אנחנו פונים ומלווים אתכם לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני רק כדי לאשר את ההסכם כך שיקבל תוקף של פסק דין.
  • האם נוכל לבחור את אנשי המקצוע שיסייעו בתהליך הפרידה והגישור, עובדים סוציאליים או פקידות סעד?
    כן. אחד היתרונות הבולטים של תהליך הגישור הוא שלקולם של בני הזוג יש מקום והוא נשמע במלואו. הליך הגישור לגירושין הינו הליך מבוסס הסכמה וכל פנייה לגורם מקצועי נעשית בהסכמת בני הזוג. אצלנו יש צוות מקצועי הכולל פסיכולוג ילדים, אנשי כספים וכד' המותאמים לבני הזוג באופן שיניב את מירב ההצלחה בתהליך הגירושין והפרידה.
  • בעבר שהתגרשתי בבית המשפט אף אחד לא שמע אותי ואת הקול שלי, האם אוכל להשמיע את הקול שלי בתהליך הגישור?
    מהות הליך הגישור בנוי על שיח והקשבה לקולם של הצדדים. בהליך בבתי המשפט, מרגע הגשת התביעות, תהליך הגירושין יוצא מידיהם של בני הזוג ועובר להכרעת השופט ועורכי הדין. בבית המשפט, קולם של בני הזוג כמעט אינו נשמע ואת קולם תופסים גורמים חיצוניים כדוגמת פקידת סעד, מרכז קשר. הגורמים השונים מדווחים לבית המשפט אודות בני הזוג והקשרים שלהם עם הילדים. ובהתאם לדיווח בית המשפט לענייני משפחה נותן את החלטתו.
  • איך יכול להיות שבגישור בגירושין נחסוך כל כך הרבה כסף?
    בהליך משפטי כל אחד מבני הזוג משלם לעו"ד אחר ושכר טרחתו של עורך דין לגירושין גבוה משמעותית מזה של מגשר לגירושין. אצלנו, הליך הגישור הוא הליך קצר בו בני הזוג משלמים לגורם אחד לפי שעה, על עריכת הסכם גירושין ועל אישורו בבית המשפט לענייני משפחה. בנוסף בעוד בגישור השליטה נמצאת בידי בני הזוג והם יקבעו את אופן ואופי סיום הסכסוך, בהליך משפטי בגירושין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין, השליטה נמצאת אצל עורכי הדין, השופטים והדיינים, כך מספר הדיונים שמתקיימים בתיק, מספר התביעות שיוגשו והבקשות (שעליהם משלמים אגרה ושכ"ט) לא תלוי בצדדים אלא תלוי אך ורק בעוה"ד ובשופט או הדיין.
  • מהי צוואה?
    צוואה היא מסמך משפטי המבטא את רצונו של אדם כיצד יחולק רכושו לאחר מותו. באמצעות צוואה, יכול אדם לקבוע את זהות היורשים שלו, את חלקם בירושה, וכן כל הוראות אחרות באשר לחלוקת רכושו.
  • אני חושבת לעשות צוואה, תוכלי להסביר לי למה כדאי?
    ישנם לא מעט יתרונות לעריכת צוואה אך הבולטים שבהם הם: ביטחון במילוי הרצון: צוואה מאפשרת למוריש להבטיח כי רצונו יקוים לאחר מותו, גם אם הוא לא יהיה בחיים כדי להסביר אותו לקרובי משפחתו. שקט נפשי: צוואה יכולה להעניק למוריש שקט נפשי בידיעה כי הוראותיו יילכו לפועל לאחר מותו. פתרון מחלוקות: צוואה יכולה לסייע לפתור מחלוקות בין היורשים באשר לחלוקת העיזבון.
  • שמעתי שאם לא אכין צוואה אז הירושה שלי תהיה ירושה על פי דין. מה זה אומר?
    ירושה על פי דין היא חלוקת העיזבון לפי חוק הירושה, במקרה שהמוריש לא השאיר אחריו צוואה. חוק הירושה קובע סדר ירושה קבוע, לפיו היורשים הראשונים הם בן הזוג, הילדים, ההורים, האחים והאחיות.
  • האם כדאי לי לעשות צוואה לבד או עם עורך דין?
    ניתן לעשות צוואה גם לבד, כל עוד היא תעמוד בכללים כדי שהיא תהיה תקפה. הדרך המומלצת ביותר לעריכת צוואה היא באמצעות עורך דין המתמחה בתחום הצוואות. עורך דין יוכל להסביר למוריש את החוק הנוגע לצוואות, לערוך תחקיר מקיף אודות הרצון של המוריש ובכך למנוע אי בהירויות ומחלוקות עתידיות שעלולות לעלות עקב פרשנות נרחבת.

קחו אחריות וצרו לעצמכם ולמשפחה שלכם עתיד חדש
פנו אלינו דרך טופס הפנייה באתר או התקשרו לתיאום פגישת היכרות חינם 08-9367878

bottom of page